Ho més nou

dilluns, 28 de desembre del 2015

Resum de l'any 2015

Un resum dels articles publicat durant el 2015, per si se'ns va passar algun.
Abans de res, vull donar-vos les gràcies per ser-hi un any més.

Aquests darrers dotze mesos han passat molt ràpid, i no he tingut massa temps per escriure. Gairebé tot, he publicat mitja dotzena d'articles, als quals he tractat uns quants de nous temes matemàtics, amb els que confio que haureu gaudit una bona estona.

Aquí teniu la relació dels articles de l'any 2015 que acomiadarem en breu.

  • Flavi Josep i el joc del puisi-nanoq.

    Vam començar l'any a Groenlàndia, entre foques i óssos polars, amb un repte d'aritmètica modular en el que vam descobrir el problema de Flavi Josep.


  • El premi galàctic.

    Després vam viatjar fins al salvatge oest, per a tractar de construir nombres formidables amb molt poques xifres. Aquesta entrada va rebre el Premi al millor post de l' "Edición 6.2 Número Pi" del Carnaval de Matemàtiques.


  • La pregunta incòmoda.

    Més endavant vam fer una visita a Canton, en Xina, per a esbrinar quins mètodes matemàtics es fan servir en les enquestes sobre temes incòmodes de respondre.


  • Sabotatge a les botigues.

    Vam tornar a Madrid, per a enfrontar-nos a un problema de simplificació.


  • Espirals i ruletes.

    I per a tancar l'any, donem un petit repàs a les espirals i a les hèlixs al Principat de Mònaco.

A més a més, enguany he tingut l'honor de allotjar, a la web en castellà, l'edició d'octubre del Carnaval de Matemàtiques, en la que van participar nombrosos divulgadors amb uns extraordinaris treballs:

Espero que l'any que ve sigueu visitant el meu blog, i que gaudiu amb les noves històries que aniré publicant. Moltes gràcies a tots, i Bon any 2016!




Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...