Ho més nou

Per què Matifutbol?

Moltes gràcies per visitar aquesta web!

La finalitat d'aquests passatemps és la de entretenir i divertir-vos, alhora que prenéu contacte amb la part més lúdica de les matemàtiques.

He volgut actualitzar una sèrie de problemes lògics i matemàtics, i contextualitzar-los-hi al món del futbol. Avui aquest esport arrossega a milions d'aficionats que devorem amb delectació les estadístiques de gols a favor i en contra, percentatges de possessió, probabilitats de passar a la següent fase, etc. I es tracta de les mateixes persones que surten corrent quan escoltem la paraula 'Matemàtiques'. Per això crec que, presentant els diversos teoremes matemàtics d'una forma lúdica, amb problemes adaptats al món del futbol, podrem aconseguir que tots sentim una mica més d'interés per aquestes matèries.

Trobaréu aquí uns problemes més difícils que d'altres, però podem dir que tots ells són aptes per a tots els públics. No requereixen cap tipus de coneixement previ, pot intentar resoldre'ls qualsevol persona entre 8 i 100 anys que desitgi passar una bona estona. En tots els casos val la pena que els hi dediqueu un temps a les endevinalles que us proposarem, abans d'anar a veure la solució.

En cada un dels problemes, la resolució al passatemps vindrà acompanyada d'una explicació més 'técnica', assenyalada en un altre color, pels que siguin interessats en aprofundir en el tema de cada problema. Aquesta segona resolució està indicada per a estudiants, professors, amants de les Matemàtiques i persones curioses i inquietes en general.

Confio que us agradi, i os agraeixo per avançat qualsevol suggeriment, matisació o crítica que pogueu realitzar-nos, a través de les meves pàginas a facebook i al twitter.

A més, si coneixes alguna altra pàgina que pensis que deu ser en aquests llistats, m'ho pots escriure al següent enllaç: contact@matifutbol.com.

També vull donar-vos les gràcies a tots per colaborar amb mi. Les vostres comunicacions em serveixen força d'ajut per saber quin tipus d'endevinalles us agraden més, i oferir-vos-en d'altres problemes similars.

Finalment, assenyalar que la meva web està dedicada a tots aquells que, abans de la nostra discreta aportació al camp de les matemàtiques recreatives, han desenvolupat una àmplia tasca de divulgació i apropament del món de la lògica, el sentit comú i les matemàtiques al gran públic.

I en especial, agrair la feina d'aquells que directament han servit d'inspiració per a l'elaboració de les nostres endevinalles: els mestres Martin Gardner, Adrián Paenza, Malba Tahan, Pablo Amster, Clifford A. Pickower, Thomas H. Sidebotham, Raymond Smullyan, Debkumar Mitra, Claudi Alsina, entre d'altres.

Moltes gràcies a tots!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...